***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Високата цена на газа у нас е спекула. Ще „расте“ ли „Магнитски“? Полицейско насилие над 19-годишен


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 13 февруари    

 

Ако „ Чирен “ е бил пълнен на високи цени, за какво в този момент за отоплението ни пускат от този безценен газ, а не от европейските тържища, които са доста по-евтини? 

Спекулация е изказванието, че поради „ Чирен “ цената на газа у нас е висока, разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ икономистът Евгени Кънев.

„ В момента газът, който продава „ Булгаргаз “ на нашите консуматори, е с няколко десетки % над този, който е в интернационалните тържища. Сигурно има подобен съставен елемент –  „ Чирен “, само че въпросът е за какво не купуваме от интернационалните пазари евтиния газ, а би трябвало да пренасяме скъпия газ към потребителите тъкмо през зимата “, разяснява специалистът.

По отношение на изявлението на президента Радев, че щял (не е ясно в качеството си на какъв дори) да постанова несъгласие на глобите за съветското нуклеарно гориво: Според Кънев в бъдеще страната ни може да е самостоятелна от съветското нуклеарно гориво за АЕЦ „ Козлодуй “ с помощта на подписаните в края на предходната година контракти с американската компания „ Уестингхаус “ и френската „ Фраматом “.

„ Какъв е казусът с тези наказания, в случай че Чехия и Словакия също имат такива реактори, а те не заплашват с несъгласие “. Така икономистът разяснява изказването на президента Румен Радев, че ще наложи несъгласие на идващия пакет наказания за Русия, в случай че засягат нуклеарната енергетика.

***

„ Не чакам нищо от прокуратурата, по-скоро желая описът ''Магнитски " да бъде изнесен в своята целокупност. Доста лица от българския политически живот липсват. На 10 февруари беше направено подмятане в коя посока ще нараства - в посока ГЕРБ. Много хора от партията следва да бъдат показани в такива описи “.

***

***

„ Той описа, че служителите на реда са чествали в прилежащо заведение до това на сина му и негов другар. Двете момчета имали спор с друга група техни връстници. “Но това е друго от спора с служителите на реда, които се намесват и по този начин стартира багра с тях “.

„ Седял е в безсъзнание повече от 2 минути. Докато защита не идва да му извади езика ”, споделя бащата.

***

Фазата на спасяването след огромното земетресение, блъснало Турция и Сирия преди седмица, " е към своя край ", като в този момент незабавно се минава към обезпечаване на заслон, храна, връщане на децата към образователни занятия и психосоциални грижи за потърпевшите, сподели заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации за филантропична помощ Мартин Грифитс по време на посещаване в Сирия, представен от Ройтерс.

***

***

***

„ Докога непрестанно ще оправдаваме неуспехите си и с инфлацията, и с президента, и с вътрешната съпротива, и с машините за гласоподаване, и с акта „ Магнитски “. Докога ще отхвърляме да носим виновността ”, попита Витанов.

„ Всяко друго мнение се цензурира или се глоби. Българска социалистическа партия се трансформира в псевдо-патриотическа и антиевропейска партия “, споделя още Витанов пред основаното в Брюксел издание.

***

***

Този отчет се концентрира върху въздействието на съветските осведомителни интервенции върху забавянето и възпирането на западните прехвърляния на високотехнологични оръжейни системи и друга военна помощ за Украйна.

***

На 54 години умря Дейвид Джуд Джоликър, прочут като Тругой дъ Дав и един от създателите на хип хоп триото " Де ла соул " от Лонг Айлънд, съобщи АП.

През последните години Джоликър е казвал, че се бори със сърдечна непълнота и живее с портативен дефибрилатор, прикован към тялото му. Групата " Де ла соул " взе участие в хип хоп трибюта на премиите " Грами " предходната седмица, само че Тругой не беше на сцената със своите сътрудници.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР